Lesomschrijving


De lessen worden gegeven volgens de richtlijnen van de Critical Alignment Yoga (CAY) methode.

De nadruk in de lessen ligt op je lichaam vrij maken van spanningen en dieptespanningen die we in de loop van ons leven hebben opgebouwd en als het ware als patronen en voorkeurshoudingen zijn ingesleten. Deze spanningen en patronen belemmeren je om ontspannen en vrij te bewegen en te leven. Je kunt daardoor het gevoel hebben, niet lekker in je vel te zitten.

In de les wordt er volgens de richtlijnen van de Critical Alignment Yoga, veel aandacht besteed aan het mobiliseren van de wervelkolom en de gewrichten. Er worden hulpmiddelen gebruikt (yogastrip, rolletje,  boogje, blok en riem) om daarmee onder andere druk te geven op spieren, wervels en gewrichten. Daardoor raken deze gebieden beter doorbloed en ontspannen. Hierdoor ga je direct de confrontatie aan met verstijfde en pijnlijke gebieden. Je wordt je bewust van gevoelens en gedachten die daarmee verbonden zijn. Bepaalde voorkeurshoudingen en patronen waarin wij functioneren en bewegen worden zo doorbroken. Door middel van druk, aandacht en adem kun je verandering bewerkstelligen. Door vanuit ontspanning te bewegen is het mogelijk kracht op te bouwen in de houdingsspieren van het lichaam. Dit zorgt ervoor dat het lichaam meteen een nieuwe en gezondere structuur aanleert. Mede hierdoor kunnen rug-, nek-, en schouderklachten of beperkingen succesvol worden aangepakt en in het vervolg worden voorkomen.

In de lessen wordt gewerkt met hulpmiddelen (yogastrip, rolletje, boogje, hoofdstandbankje, blok en riem), yoga-houdingen (asana's), energie-, adem-, en pranayama oefeningen. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

Yoga blok en riem Het boogje

Yoga Mild

In deze milde yogales wordt veel aandacht besteed aan het ontspannen van spanningsgebieden in het lichaam. Daarnaast wordt er geoefend om kracht op te bouwen in de houdingsspieren. De yogahoudingen die daaruit voortvloeien zijn iets eenvoudiger en minder intensief dan in een gewone yogales. Deze les is zeer geschikt als je graag met yoga wil starten maar een gewone les (nog) te intensief voor je is. Deze les is ook prima geschikt als overgangstraject van therapieles naar de gewone yogales.

Handig om te weten


Yoga met een volle maag is erg vervelend dus eet niet veel en te zwaar anderhalf uur voordat je naar les komt.
Trek gemakkelijke en niet knellende kleding aan. Goede matten zijn aanwezig in de zaal. Als je het prettig vindt kun je een eigen yogamat meenemen. Tijdens de eindontspanning kan je afkoelen, kleed je daarom in laagjes.


 

Home