Critical Alignment Therapie (CAT)

Critical Alignment Therapie (CAT) is een methode ontwikkeld door Gert van Leeuwen om wervelkolom en daaraan gerelateerde klachten effectief aan te pakken en op te lossen. Op de CAT pagina van Gert van Leeuwen lees je daar uitgebreid over. Klik hier.
Een korte uitleg over wat CAT inhoudt en voor wie het geschikt is.

Voor wie is dit therapie traject geschikt?

Voor iedereen die aan haar of zijn klacht wil werken en bereid is thuis te gaan oefenen.

Voor welke klachten is Critical Alignment Therapie geschikt?

- Puur lichamelijke klachten die uitgaan van de wervelkolom: rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, whiplash, RSI, pijn aan de schouders, hernia, bekkenklachten maar ook aan de wervelkolom gerelateerde klachten in armen en benen, zoals uitstraling, pijn of krachtverlies.

- Stressgerelateerde klachten zoals ademhalingsstoornissen, vermoeidheid en burn-out.

- Preventie ter verbetering van de houding of 'gewoon' niet lekker in je vel zitten.

Therapie lessen

Intake gesprek

In een intakegesprek wordt een diagnose gesteld en uitgelegd wat Critical Alignment Therapie (CAT) voor het oplossen van je klacht kan betekenen. Je maakt meteen kennis met een of twee oefeningen om te bekijken hoe je hier op reageert en of er aanpassingen gedaan moeten worden. Ook wordt besproken welk oefenprogramma geschikt is. Er is een mogelijkheid om tijdens individuele sessies te oefenen of er kan gekozen worden om in groepsverband te oefenen.

Groepstherapieles

In de therapiegroep oefent iedereen op zijn eigen niveau. Er is veel tijd voor vragen en uitleg. Na een aantal lessen worden er huiswerkoefeningen meegegeven en wordt er van de deelnemer verwacht hiermee thuis aan de slag te gaan. Dit traject duurt 10 weken. Na deze periode is er een eind-evaluatie met de deelnemer. Dan wordt er gekeken wat de vorderingen (vermindering van de klacht) zijn en hoe er verder geoefend kan worden.

Individuele therapieles

In de individuele sessies oefent de deelnemer onder begeleiding en wordt er een oefenprogramma op maat aangeboden. De deelnemer krijgt huiswerkoefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan. Dit traject bestaat na de intake uit 3 privé-lessen. Na deze 3 lessen wordt er gekeken naar de vermindering van de klacht en hoe verder te oefenen.

Intake € 65,-

10 Therapie groepslessen € 180,- voor het eerste blok. Dit is inclusief audio oefeningen en een evaluatiegesprek. Een vervolgblok van 10 lessen inclusief een evaluatie per mail € 165,- Wil je instromen in een regulier lesblok dan kost dit € 15,- per les. Betaling per lesperiode. Er is dan geen evaluatie moment. Je geeft het zelf aan als je vastloopt in het oefenen

3 Individuele therapielessen (binnen 8 weken na de intake) € 180,- 

Individuele therapielessen en intakegesprekken op afspraak.

Mocht je hiervoor interesse hebben of meer informatie willen dan kun je contact opnemen met Bouke de Wit via de email; yogabouke@home.nl

Wil je meer informatie over de CAT methode van Gert van Leeuwen, dan kun je zijn site bezoeken. Klik hier.